Fizioterápia

Iszappakolás

Az iszap melegítő hatása hasonló a termál vízéhez, csak annál intenzívebb. A hő hatására kitágulnak az erek, gyorsul a keringés, ami az anyagcsere felgyorsulásához vezet, ez pedig elősegíti és meggyorsítja az izületekben lerakódott káros anyagok, kristályok kitisztulását. Az iszapkezelés ezért fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban is.Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket.

Súlyfürdő

Az öregedési folyamatok hatására az izületekben csökken a rés, így az izületi felszínek közelebb kerülnek egymáshoz, előidézve a fájdalmas kopásokatA súlyfürdő kezelés során az izületeket „széthúzzák”, így az izületi felületek távolabb kerülnek egymástól, ezzel csökkentve a panaszokat. Mivel a trakciót vízben végzik, így az egyrészt kellemesebb élményt nyújt, másrészt pedig kevésbé terheli meg a kezelt testrészeket. Mivel a súlyfürdőt gyógyvízben végzik, így egy kezelés során valójában mind a súlyfürdő, mind pedig a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük.

Tangentor (víz alatti sugármasszázs)

A kezelő vízsugárral masszírozza át a kezelendő testfelületet: izmokat, szöveteket, hatására javul a vérátáramlás, fokozódik az anyagcsere.A tangentor kezelés fellazítja a ridegebb hám- és kötőszövetet, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Ellazítja a feszes izmokat, izületi bántalmak, műtéti utókezelés, kondíció javítás esetén is alkalmazható.

Orvosi gyógymasszázs

A masszírozás során javul az izmok, szövetek vérellátása, fokozódik az anyagcsere, gyorsul a salakanyagok leadása.Az izmok ellazulnak, csökken a fáradtságérzet. Nyugtató, relaxáló hatással van az idegrendszerre, kellemes közérzet alakul ki.