Kezeléseink

Iszappakolás

Az iszap melegítő hatása hasonló a termál vízéhez, csak annál intenzívebb. A hő hatására kitágulnak az erek, gyorsul a keringés, ami az anyagcsere felgyorsulásához vezet, ez pedig elősegíti és meggyorsítja az izületekben lerakódott káros anyagok, kristályok kitisztulását. Az iszapkezelés ezért fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban is.Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket.

Súlyfürdő

Az öregedési folyamatok hatására az izületekben csökken a rés, így az izületi felszínek közelebb kerülnek egymáshoz, előidézve a fájdalmas kopásokat. A súlyfürdő kezelés során az izületeket „széthúzzák”, így az izületi felületek távolabb kerülnek egymástól, ezzel csökkentve a panaszokat. Mivel a trakciót vízben végzik, így az egyrészt kellemesebb élményt nyújt, másrészt pedig kevésbé terheli meg a kezelt testrészeket. Mivel a súlyfürdőt gyógyvízben végzik, így egy kezelés során valójában mind a súlyfürdő, mind pedig a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük.

Tangentor (víz alatti sugármasszázs)

A kezelő vízsugárral masszírozza át a kezelendő testfelületet: izmokat, szöveteket, hatására javul a vérátáramlás, fokozódik az anyagcsere.A tangentor kezelés fellazítja a ridegebb hám- és kötőszövetet, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Ellazítja a feszes izmokat, izületi bántalmak, műtéti utókezelés, kondíció javítás esetén is alkalmazható.

Orvosi gyógymasszázs

A gyógymasszázs az izmok ellazítása révén az egyik leghatékonyabb stresszoldó kezelés, ezért alkalmas a stresszből eredő fejfájás és az alvászavarok kezelésére is. Izomgörcsök, húzódásos panaszok, váll, nyak és hátfájás esetén rendkívül hatékonyan alkalmazható masszázs.

Csoportos gyógytorna

Minden olyan betegség esetén sikerrel alkalmazható, ahol nehezített, fájdalmas a mozgás. Kiválóan alkalmas az izmok és izületek karbantartására, regenerálására.

Egyéni gyógytorna

Az egyéni gyógytorna rendszeres gyakorlása erősíti az izmokat, javítja az ízületek mozgékonyságát és csökkenti a fájdalmat. Személyre szabott terápia segítségével elérhetővé válnak az egyedi egészségügyi célok, támogatva a teljesítőképesség optimalizálását.

Ultrahang

Az ultrahang vizsgálat az egyik legmodernebb orvosi eljárás, mellyel szervi, fejlődési, működési problémák fedezhetők fela az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják és az onnan visszaverődő hullámok segítségével képesek kép ábrázolására.

Diadinamic

Eletroterápia során kis intenzitással, speciális mintázattal adagolt áramformákkal AZ Izomfájdalmak helyi kezelése, húzódás, zúzódás, ízületi és porckorong-kopás esetén alkalmazzák gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása révén.

Interferencia

Az interferencia kezelés a gerinc-, és/vagy a nagyízületek kopásos megbetegedése esetén, illetve gyulladásos reumatológiai kórképek kezelésére használt, izomlazító hatású elektroterápiás kezelés.

Lézer

A lézerterápia javítja a sejtek oxigénellátását, az ellenanyag termelést és a vérkeringést. Alkalmazása jótékony hatással van a nem vagy nehezen gyógyuló sebekre, csökkenti a gyulladásokat és ödémákat, valamint csillapítja a fájdalmat.

Köpölyözés

A köpölyözés egy hagyományos kínai gyógymód, amely során egy speciális eszközt, a köpölyt használják a testen lévő energiablokkok feloldására és a test egészségének javítására. A köpölyözés számos egészségügyi probléma kezelésére alkalmazható, például ízületi fájdalmak, izomfeszültség, stressz és fáradtság csökkentésére.